Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatbanTérképek és információk a megyei matricákról

Gyökeres újítást jelent a hazai gyorsforgalmi úthasználatban az autósok költségeit jelentősen csökkentő megyei matrica 2015. január elsejétől történő bevezetése. Az új rendszerben segítenek eligazodni a megyei térképek, ezeknek köszönhetően az autósok felmérhetik, mely úthálózati szakaszokon jogosultak egy adott megyei matricát használni.

tovább olvasom →
Kategória: Autópálya tudnivalók  | forrás: NFM  |  cimkék: útdíj e-matrica megyei_matrica megyematrica

A régiek mellett új matricatípusok is elérhetők lesznek januártól

Az újév első napjától a megszokott időalapú matricák mellett (10 napos, havi, éves) az autósok az új megyei matricát is megvásárolhatják. A megyei matricával egy megye gyorsforgalmi útjai rendkívül kedvező, évi 5 ezer forintos áron használhatók. Az új matricatípus január elsejétől 1500 helyen lesz elérhető az autósok számára.

tovább olvasom →
Kategória: Autópálya tudnivalók  | forrás: NFM  |  cimkék: útdíj e-matrica megyei_matrica megyematrica

Változatlan e-matrica díjak személygépkocsikra 2013-ban is

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium díjrendelete szerint az autósok 2013-ban is a 2012-es árakon vásárolhatnak e-matricát a személygépkocsikra. A teherautósok számára fontos információ, hogy a megtett úttal arányos elektronikus díjfizetés 2013. július 1-ei tervezett bevezetése miatt a D2, D3 és D4 kategóriákban 2013 első félévében csak 1-napos, heti és havi e-matricákat lehet vásárolni. 

tovább olvasom →
Kategória: Autópálya tudnivalók  | forrás: NFM-ÁAK  |  cimkék: útdíj e-matrica
Lapozás: 1