Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatbanÁAK: négyen feleltek meg a részvételi feltételeknek a tenderen

(MTI)

Négy induló tehet ajánlatot az elektronikus útdíjrendszer hazai kiépítésére; a cégeknek november 5-ig kell kidolgozniuk ajánlatukat - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. szombaton az MTI-vel.

Az ÁAK Zrt. szeptember második felében írt ki hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési (e-útdíj) rendszer hazai kiépítésére. Korábban összesen 36 cég jelezte részvételi szándékát, ennyien kérték el az ehhez szükséges kiegészítő iratokat. Közülük az október 10-i határidőig nyolcan nyújtották be jelentkezésüket. Az autópálya-kezelő ezek értékelését követően hét indulót szólított fel beadott dokumentációjának hiánypótlására, illetve további tájékoztatásra, egyikük jelentkezését pedig hiánypótlással nem orvosolható formai hiba miatt érvénytelennek nyilvánította - idézte fel közleményében az eddigi eljárást az ÁAK Zrt.
   

Ezt követően a társaság ismét értékelte a jelentkezéseket, és közülük négyet minősített érvényesnek. Az ezeket benyújtó cégeket, illetve konzorciumokat pénteken az ÁAK ajánlattételre kérte fel, a határidő november 5.
   

Az ajánlattevőkkel lefolytatandó tárgyalások lezárása, valamint a végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére tehető, a nyertes ajánlattevővel való szerződéskötés pedig december első felében esedékes - közölte az autópálya-kezelő.
   

Szombati számában a Népszabadság és a Népszava is cikkezett a részvételi feltételeknek megfelelő cégekről. Eszerint a négy vállalat a T-Systems Magyarország Zrt., a Getronics Magyarország Kft., a Kapsch Trafficom AG és a Kapsch Telematic Services Kft. párosa, valamint a China International Telecommunication Construction Corporation.

Kategória:  | forrás: MTI  |  cimkék: e-útdíj