Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatban



Átadták az M3 autópálya új szakaszát

(ÁAK Zrt.)

2013. január 16-ától vehetik használatba az autósok az M3 autópálya új szakaszát. A több mint 30 km hosszú új szakasz a 403. sz. főúttól a 49. sz. főútig tart, Nyíregyháza és Vaja között. A legújabb hazai autópálya szakasz díjköteles, az út üzemeltetését az Állami Autópálya Kezelő Zrt. végzi.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. megfelelő eszközparkkal és személyi állománnyal készült  fel az M3 autópálya új szakaszának üzemeltetésére.

Az új, 2x2 sávos gyorsforgalmi útszakasz 33 km hosszú. A szakaszon a végcsomópontokon kívül egy csomópont létesült, a 254. km szelvényben az Ófehértói csomópont, ahonnan Nyírbátor felé (4105. jelű út) lehet eljutni. Itt épül az Ófehértói Autópálya Mérnökség is, amely várhatóan április végén készül el, ezért az új szakasz kezdeti üzemeltetését a Hajdúnánási Autópálya Mérnökségről látja el társaságunk.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét a 233-234,2 km szelvények közötti szakaszra, ahol a forgalomtechnikai elemek hiánya miatt az autópálya forgalma a gyűjtő elosztó pályákon fog haladni a mellékelt ábra alapján:

 

Az új pályarészen egy egyszerű pihenőhely (Kántorjánosi) található a 263,5 km szelvényben. Üzemanyagtöltő állomással kombinált komplex pihenőhely kiépítésére a későbbiekben kerül majd sor.

Az érvényben lévő díjrendeletnek megfelelően az M3-as autópálya új szakasza minden jármű számára csak díjfizetés ellenében vehető igénybe.

Kategória:  | forrás: ÁAK Zrt.  |  cimkék: közlekedésfejlesztés