Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatban



M60: Jövőre lélegezhet fel Kertváros

(bama.hu)

A kertvárosi elkerülőt jóval korábbra ígérte először a politika, de most úgy tűnik, az utolsóként bemondott 2015-ös dátumot tartani tudják. Pécsnek és a térségnek létfontosságú lenne a nagy kelet-nyugati mentesítő és az autópálya továbbépítése.

Látható, hogy épül az autópálya 2010-es átadása óta óhajtott kertvárosi elkerülő út, amit jóval korábbra ígért először a politika, aszerint már el kellett volna készülnie. A fejlesztést tulajdonképpen a sztrádával párhuzamosan lett volna logikus elvégezni. Most úgy tűnik, a legutolsónak bemondott, 2015-ös dátumot tartani tudják, ősszel már valószínűleg aszfaltozhatnak. - olvasható a bama.hu cikkében.

Az út azért is fontos, mert a majdan talán beinduló új, déli ipari park autópálya-kapcsolatában is segíthet. Az elkerülőre akkor is szükség van, ha ma a kertvárosiak nem észlelnek sokat az autópályáról „lecsorgó” forgalomból – ebben a következetes kitáblázásnak, a forgalom más útvonalra történő irányításának is szerepe van.

További részletek a cikkben: http://www.bama.hu/baranya/kozelet/elkerulo-ut-jovore-lelegezhet-fel-a-pecsi-kertvaros-564555

Kategória:  | forrás: bama.hu  |  cimkék: m60 továbbépítés pécs kertváros elkerülő