Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatban



Megkezdődik a pécsi elkerülő építése

(NIF Zrt.)

Februárban megindul a kivitelezés az M60 gyorsforgalmi út 58. sz. főút-Kökényi út közötti szakaszán. Az 1,8 km hosszú, új nyomvonalon épülő utat a közlekedők várhatóan év végén már használhatják. A kivitelezés részleteiről Csizi Péter, országgyűlési képviselő, Pécs alpolgármestere és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartottak sajtótájékoztatót.

A kivitelezés során az M60 autópályát az 58 sz. főúti csomóponttól kezdve 1,8 km meghosszabbítjuk, így lehetővé válik Pécs belvárosának az elkerülése. Az útszakasz az M60 autópályától 1 km hosszban 2x2 forgalmi sávon, majd a Kökényi út végénél, azaz az utolsó 800 méteren 2x1 forgalmi sávon épül majd ki. A Kökényi úton új körforgalmi csomópontot alakítunk ki.

Csizi Péter, országgyűlési képviselő, Pécs alpolgármestere elmondta: ”Az új útszakasz célja, hogy a Kertvárosra nehezedő forgalmat csökkentse. Ennek köszönhetően az autósok a Kökényi útról vissza tudnak csatlakozni az M60-as útra a város érintése nélkül. Ez egy állomás. A városvezetés hosszú távú célja, hogy az autópálya egészen a horvát határig megépüljön.”

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője hozzáfűzte: „A közbeszerzésen nyertes vállalkozó, a legalacsonyabb ajánlatot benyújtó EuroAszfalt Kft. valamint a Soltút Kft.. A konzorcium 2014 februárjában megkezdi az előkészítő munkálatokat. Forgalomterelésre várhatóan árpilistől a Kökényi úton, az új körforgalmi csomópont kiépítésnél kell számítani. Az új nyomvonalon épülő út nettó kivitelezési összege 3.279.700.015 forint.”

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.

Forrás: http://www.nif.hu/hu/hirek/Megkezdodik_a_pecsi_elkerulo_epitese

Fotó: M60 archív (Pécs - Dél csp. építése)

Kategória:  | forrás: NIF Zrt.  |  cimkék: m60 továbbépítés elkerülő