Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatbanÚjabb ipari parkot alakítanak ki a meglévő mellett Pécsen

(MTI)

Az M60-as autópályához közeli Déli Ipari Park 150 hektáron, a terület rendezésével, közművesítésével, utak építésével, infokommunikációs vezetékek fektetésével jön létre, a betelepülő vállalkozások akár 5-6 ezer embernek is munkát adhatnak.

Török Béla, a beruházó Ipark Pécs Kft. felügyelőbizottságának elnöke csütörtökön Pécsen, az Ipari Park Tanács kihelyezett ülését megelőzően az MTI érdeklődésére elmondta: a 74 százalékban osztrák, 26 százalékban pécsi önkormányzati érdekeltségű cég 40 százalékos európai uniós támogatást kapott tervei megvalósítására, és azt reméli, hogy a befektetése 10-15 év alatt megtérül.
   
A felügyelőbizottsági elnök megjegyezte, hogy elsősorban olyan, az egészségipar, az elektronika, a mechanika vagy az autóipar területéről érkező, magasabb hozzáadott értéket előállító cégeket várnak, amelyek igényt tartanának a Pécsi Tudományegyetem által biztosított tudományos háttérre, szellemi tőkére is.
 

Páva Zsolt, Pécs polgármestere (Fidesz) azt mondta: az újabb ipari parkra nagy szüksége van a városnak, tekintettel arra, hogy a korábban kialakított Pécsi Ipari Park gyakorlatilag megtelt, és szeretnének egy új területet kijelölni, ahol megfelelő feltételeket biztosíthatnak nagyobb, esetleg járműipari cégeknek is.
 

A politikus reményét fejezte ki, hogy az új terület az autópálya és a pogányi reptér közelsége okán vonzó lesz a befektetők számára. Hozzátette: az új lehetőség iránt folyamatos az érdeklődés, számos európai uniós és ázsiai partnerrel tárgyaltak már, és "ezeknek az erőfeszítéseknek kell, hogy legyen eredménye"

Kategória:  | forrás: MTI  |  cimkék: m60_ipari_park továbbépítés pécs